ייעוץ לפני חקירה
המפגש הראשוני עם המשטרה הינו מפגש מפחיד ומלחיץ לכל אדם.
ישנה חשיבות עליונה להתייעץ עם עו"ד ממוחה בתחום לפני החקירה, לקבל ייעוץ נכון , להכיר את הזכויות כגון זכות השתיקה והמחיר הראייתי בגין בחירת זכות זו וכיו"ב. פעמים רבות, ייעוץ נכון לפני חקירה יכול להוביל לסגירת התיק ולכך שלמשטרה לא יהיו מספיק ראיות להגשת כתב אישום.
עו"ד שוחט זמין 24 שעות ביממה ובעת קבלת הודעה הוא סר מייד לתחנת המשטרה על מנת להעניק את הייעוץ הנכון תוך הבנת התמונה במלואה.
חקירת משטרה
לא רק שהמשטרה הינו הגוף היחידי (למעט חריגים) אשר יכול לזמן אדם לחקירה, אלא המשטרה מחוייבת לחקור אירועים בהם עולה חשד לביצוע העבירה פלילית.
כחלק מחקירת המשטרה, נתונה לחוקרים סמכות לזמן חשודים לחקירה ולחקור אותם באזהרה.
מה ההבדל בין חקירה לבין מסירת עדות?
ההבדל הוא תהומי, מסירת עדות במשטרה או בשמה המשפטי "מסירת הודעה" מחייבת את המעורב למסור אמת ורק את האמת. במידה והוא משקר, הוא מעמיד עצמו בחשד לביצוע עבירה של שיבוש הליכי משפט וכן עבירה על פי פקודת הפרוצדרה הפלילית (עדות).
נחקר שמגיע לתחנת המשטרה לצורך חקירה, איננו חייב למסור אמת, יכול לשתוק ואיננו חייב לשתף פעולה.
.
למה חשוב להתייעץ עם עורך דין?
חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין מקצועי מכמה מסיבות.
הסיבה הראשונה היא שכל מה שנאמר בחקירה משמש כנגד הנחקר במשפט לאחר מכן. על המשטרה להגיע לראיות בעצמה, יכול ולמשטרה אין שום ראיות ביד והנחקר מודה ואז הוא יורשע בבית משפט בעוד אם הוא היה שומר על זכות השתיקה, בכלל לא היו מגישים כתב אישום מלכתחילה עקב חוסר בראיות.
הנקודה הנוספת שהיא מאוד חשובה נוגעת לזכויות של הנחקר. לנחקר זכויות רבות ובין היתר הוא יכול לשתוק, לא שתף פעולה עם החוקרים ועוד. על כן חשוב שהנחקר יכיר את הזכויות וכן את המחיר הראייתי של השימוש בהן.
האם המשטרה יכולה לשקר לנחקר בחדר החקירות
כן. ולא רק שהמשטרה יכולה לשקר היא עושה בכך שימוש באופן קבוע. על כן חשוב שכל נחקר יכיר בדיוק מה מותר למשטרה ומה אסור, איך הוא יכול להגן על עצמו ומה הזכויות שלו.
קרא עוד על זכויות החשוד בחקירה | מאמר של ע"ד שוחט
קראו עוד על מאמר בנושא חקירת משטרה מאת עו"ד שוחט
צרו קשר בכל עת גם בשעות הקטנות של הלילה 054-2801449 ובכך תבטיחו לעצמכם חליפה משפטית ראויה